Open Call – Οι δημιουργοί σχεδιάζουμε το δικό μας Creative Co-working Space στη Θεσσαλονίκη!

cover

Co-working Space για τα δημιουργικά επαγγέλματα. Τι είναι;

Τα ‘Co-working space’ είναι μια νέα σχετικά μορφή συστέγασης επαγγελματικών δραστηριοτήτων που συχνά συνδυάζεται με ειδικές υπηρεσίες υποστήριξης – συμβουλευτικές και τεχνικές. Η έννοια του ‘Cο–Working’ δηλαδή ‘εργάζομαι μαζί’ πρακτικά σημαίνει ότι ένας επαγγελματίας μοιράζεται κοινό περιβάλλον εργασίας και διαδρά με άλλους επαγγελματίες διαφορετικών ειδικοτήτων, ενώ μπορεί να παράγει το δικό του διακριτό έργο.

Ο κοινός χώρος είναι ο καταλύτης που δημιουργεί τις προϋποθέσεις για όσους συμβιώνουν κάτω από την ίδια (επαγγελματική) στέγη καταρχήν να γνωριστούν, να αντιληφθούν τη συμπληρωματικότητα που υπάρχει μεταξύ διαφορετικών ειδικοτήτων και δεξιοτήτων, να ανταλλάξουν γνώσεις και πληροφόρηση και σταδιακά να μοιραστούν πελάτες, τεχνογνωσία και project.
Τα δημιουργικά επαγγέλματα έχουν την φυσική τάση να δημιουργούν δίκτυα συνεργασίας μεταξύ τους αλλά έχουν να κερδίσουν πολλά περισσότερα από τη συστέγαση και την αξιοποίηση ειδικών υπηρεσιών και ευκαιριών που μπορούν να αναπτυχθούν σε ένα Co-Working Space. Η υποστήριξη και η ενίσχυση των επαγγελματικών και επιχειρηματικών δεξιοτήτων, η πρόσβαση σε νέους πελάτες και αγορές, η ανάδειξη και προβολή μπορούν να επιτευχθούν πιο αποτελεσματικά σε ένα οικοσύστημα που προσφέρει επιπλέον καινοτομικά εργαλεία κατάρτισης συνδυασμένα με τη δυνατότητα διοργάνωσης στοχευμένων εκθεσιακών και matchmaking γεγονότων.

Γιατί απαντάω στο ερωτηματολόγιο;

Στο Creativity Platform πιστεύουμε στης αξία της συμμετοχικής σχεδίασης μαζί με τη δημιουργική κοινότητα. Επίσης, έχουμε θέσει ως στόχο τη δημιουργία ενός επαγγελματικού οικοσυστήματος που να ανταποκρίνεται λειτουργικά, αισθητικά και οργανωτικά στις πραγματικές ανάγκες των δημιουργών.
Μέσω του παρακάτω ερωτηματολογίου ρωτάμε ευθέως τους δημιουργούς ποιό είναι το πλαίσιο και οι όροι που διαμορφώνουν μια βιώσιμη και τελικά επιθυμητή λύση στο ζήτημα της επαγγελματικής συστέγασης.
Ταυτόχρονα καλούμε τους δημιουργούς που βρίσκεστε αυτή την περίοδο σε αναζήτηση επαγγελματικής στέγης, να επικοινωνήσετε μαζί μας κ μέσω μιας ενεργής σχέσης με την ομάδα ανάπτυξης και λειτουργίας του Creative Co-Working space να αποφασίσετε να ενταχθείτε στους πρώτους residents του χώρου.

Θα βρείτε το σχετικό ερωτηματολόγιο εδώ!

Αφήστε μια απάντηση

Proudly powered by WordPress
Theme: Esquire by Matthew Buchanan.